ЛАПТОПИ


  При избора на лаптоп най-важно е да отговорите на въпроса от какво точно имате нужда. Това е съществено поради голямото разнообразие от хардуерни комбинации на пазара, а и за да се избегнат двете крайности – купуване на компютър, който няма да отговори на нуждите ви, или на прекалено скъпа машина, без тя да ви е необходима.

  От друга страна, преценете дали преносимият компютър е това, от което се нуждаете. Като алтернативи можете да помислите за таблет или дори настолен компютър.

  И все пак основните предимства на портативните устройства като бързият старт, компактните размери и мобилността вършат чудесна работа за сърфиране в уеб, гледане на видеосъдържание и дори някои по-леки игри, когато пътувате.

  Съществува и клас преносими компютри, наречени Ultrabook (ултрабук). Те са с дизайн на Intel и отговарят на специфични характеристики като размери и конструкция. Тези компютри са специално олекотени, предлагат по-дълъг живот на батерията, използват SSD за бърза реакция и са значително по-скъпи от аналогичните по производителност „конвенционални“ преносими компютри.
 

ТИПОВЕ ПРЕНОСИМИ КОМПЮТРИ: 

1.  Ученически/студентски  изборът тук е един от най-трудните, защото потребителите от тази категория са с различни и разнообразни изисквания. В допълнение на това се работи с ограничен бюджет и са необходими доста компромиси;

2.  Семеен компютър – ако преносимият компютър ще бъде използван от цялото семейство, то изберете такъв с по-голям екран и повече дисково пространство. Можете да направите компромиси с производителността и живота на батерията;

3.  За бизнес потребители – при чести работни пътувания акцентът пада върху мобилността и издръжливостта, които са от основно значение за вас. Съществуват специални бизнес серии преносими компютри, които предлагат повече здравина и издръжливост на батерията. И тук може да бъде направен компромис с високата производителност;

4.  За гейминг – тук е необходимо достатъчно мощна машина, с която да играете безпроблемно дори и най-взискателните игри. Това, естествено, става за сметка на портативността и теглото. Трябва да заложите на мощен четириядрен процесор и отделна видеокарта от висок клас. Освен това трябва да помислите за отделен монитор и гейминг периферия като клавиатура и мишка.

Няма добавени продукти в тази категория.
Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019