Как да изберем правилния настолен компютър


 Въпреки че лаптопите превземат пазара, те все още не са в състояние да заменят напълно настолните компютри. Най- малкото и поради факта, че за доста по- малко пари може да се сдобиете с доста по- мощна компютърна система.

  Друго съществено предимство на настолните компютри е възможността за ъпгрейд на по-късен етап, както и лесна интеграция в различни мрежи и системи. Именно поради многото възможности, настолните компютри се предлагат в редица вариации, подходящи за определени потребители и нужди.

ПОПУЛЯРНИ ТИПОВЕ НАСТОЛНИ КОМПЮТРИ

1.  Компактни настолни компютри   притежават доста малки размери, което ги прави подходящи за малки пространства. Недостатък са скромните технически спецификации, така че не са за почитатели на мултимедията и игрите. И все пак, ако ви е необходим компютър за филми, музика и интернет, то те са правилният избор.

2.  All-in-One – компютри, на които всички компоненти, включително монитор и озвучителна система, са обединени в общ корпус. Често пъти мониторът е и със сензорни възможности. Този тип системи обикновено са по-евтини отколкото при покупка на всички елементи по отделно, но и производителността на системата е с по- скромни възможности. Ако държите на компактността на тези системи, то те са подходящи за дома или офиса, за възпроизвеждане на видео съдържание, музика, интернет и др.

3.  Бюджетни PC – компютър със стандартни възможности в семпла кутия. Подходящи за офис работа, интернет, музика и филми. Основното предимство е ниската цена, което ги прави достъпни. В зависимост от параметрите са подходящи и за някои игри.

4.  Стандартни компютри – техните цени варират от 500 до 1000 лв. Те предлагат актуални компоненти и достатъчно мощност за игра на нови игри, обработване на видео изображения и др. Ако искате да ползвате компютъра за по-леки работни задачи, модел от стандартен клас ще ви предостави необходимите възможности.

5.  Компютри с висока производителност  компютрите с най-актуалните компоненти, които предоставят изключителна производителност. От тук и по- високите цени, които могат да надхвърлят 2000 лв. За сметка на това ще получите мощен процесор (Intel Core i-5Intel core i-7), 6GB или дори 8GB оперативна памет, видео карта (GTX660GTX670GTX770) и др. Предимство на тези системи е, че веднъж закупени те остават актуални за продължителен период от време и не е необходимо да мислите за нова инвестиция в компютър.

6.  Ръчно асемблирана конфигурация – най-търсени са компютрите от бюджетен и среден клас. Ако готовите предложения не отговарят на изискванията ви, то съществува и друга алтернатива - ръчно сглобяване на конфигурацията. За целта се избират желаните компоненти в зависимост от предназначението на компютъра (за дома, за офиса, за игри), след което се асемблира конфигурацията. Предимство тук е, че тези конфигурации най- точно и адекватно биха отговорили на нуждите ви. Също така контролирате отделения бюджет за всеки отделен компонент, намалявайки разходите за цялостната конфигурация.

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019