Решение за проблем с бавно възпроизвеждане на YouTube видео

От Google не предлагат решение на проблема с бавно и накъсано възпроизвеждане на видео от YouTube, но такова съществува и то е съвсем лесно за прилагане. Можете да научите за него в следващите редове.

От известно време насам популярната на запад видео услуга Netflix започна да предупреждава потребителите си, че евентуалните проблеми при възпроизвеждане на видео съдържание са по вина на интернет доставчиците. Съвсем от скоро подобно недоволство изразяват и от Google.

Ако някое от клипчетета в YouTube започне да буферира твърде продължително или видеото често “забива”, под плейъра се появява препратка към уеб страницата Video Quality Report, където Google в няколко думи ви обяснява, че видеото постоянно спира и се зарежда не по вина на сайта, а заради неоптимизираните мрежи на вашия интернет доставчик, който не си е направил труда да реши този проблем.

Ако не се смята намекът на Google за смяна на провайдера, от интернет гиганта не предлагат никакво решение на този досаден проблем.  Хубавото обаче е, че такова съществува и то е съвсем лесно за прилагане, въпреки, че не всеки знае за него. Ето накратко за какво става въпрос.

Съществува специална команда за Windows, която позволява на браузъра, работещ под тази ОС, да се обръща към бързите видео сървъри директно, вместо по маршрутите, установени от интернет доставчика, които често не са оптимални и забавят зареждането на съдържанието.

За въвеждането на тази команда, разбира се, трябва да се стартира първо командния ред cmd, и да се копира следната поредица символи:

netsh advfirewall firewall add rule name=”freedomtoyoutube” dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes

След като командата бъде изпълнена с натискането на Enter, при повечето потребители проблемът с бавното буфериране на видео би трябвало да изчезне. В много случаи дори малките клипове се зареждат напълно още в първите секунди на преглеждането им - както и би трябвало да бъде. 

Има известна вероятност изпълнението на горната команда да не доведе до подобрени или дори да влоши нещата със зареждането на съдържание от YouTube. В такъв случай действието може да се отмени с помощта на следната команда:

netsh advfirewall firewall delete rule name="freedomtoyoutube"

 

Източник: pcworld
Дата: 12.08.2014

Новини и полезна информация..

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019