Финална Windows 8.1 излиза през октомври

Обновлението Windows 8.1 ще предложи подобрен дизайн на онланй магазина Windows Store

Финалната версия на Windows 8.1 ще излезе приблизително в средата на октомври, твърди Мери Джо Фоли от ZDNet, позовавайки се на източници от Microsoft.

По-рано същият автор съобщи, че RTM версията на новата ОС ще тръгне към производителите през август, което се оказа вярна прогноза.

Пускането на RTM версия означава, според Microsoft, че е завършен цикълът на разработка и тестване и, че финалният код е достъпен за производителите на персонални компютри.

Според Фоли, между RTM и общодостъпната финална версия на Windows 8.1 ще минат два месеца – време, през което Microsoft ще подготви редица обновления и ще коригира открити грешки в операционната система.

Windows 8.1 е първото голямо обновление на Windows 8, което излиза година след дебюта на новата операционна система. Предварителна версия на Windows 8.1 стана достъпна за сваляне в края на юни 2013 г.

По-рано представители на Microsoft съобщиха, че обновлението отчита многобройните потребителски препоръки. Основните от тях са били връщането на бутона „Старт”, характерен за предходните версии на Windows, и добавянето на възможност за зареждане на системата в режим „Десктоп”.

Що се отнася до бутона „Старт”, потребителите на Windows 8.1 Preview не получиха желания резултат. Вместо познатото меню в долния ляв ъгъл се появи логото на Windows 8, при натискане на което излиза екран „Старт”.

Windows 8.1 подобрява дизайна на магазина Windows Store, в който вече има над 200 000 приложения. Ъпдейтът включва също разширени възможности за персонализация, търсене на информация в интернет вътре от операционната система, обновени приложения и подобрена многозадачност.

Накрая, в състава на Windows 8.1 влиза уеб браузър Internet Explorer 11, който се отличава с подобрени енергийна ефективност и табове, поддръжка на WebGL и по-бърза работа с JavaScript.

Очаква се, че през октомври заедно с финалната версия на Windows 8.1 ще изле и второ поколение таблети под нейно управление от различни производители, включително Microsoft.

Източник: TechNews
Дата: 14.08.13

Новини и полезна информация..

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019