Четвърто поколение процесори Intel ® Core™


Процесорите Intel Core, четвъртото поколение, които Intel представи наскоро, са базирани на новата микроархитектура Haswell. Те се изработват по 20 нм технологичен процес и предлагат висока производителност и същевременно икономична работа и два пъти по-големи графични възможности на вградения графичен чип спрямо предишното поколение процесори с архитектура Ivy Bridge. 

Компютрите, базирани на новите процесори, ще работят по-бързо особено при работа с мултимедия като най-облагодетелствани ще бъдат преносимите 2 в 1 устройства, които ще комбинират висока производителност с голяма мобилност и ще се възползват от процесорите с много ниска консумация на електроенергия (9-15 W), за да работят над 9 часа на батерия.

Новите процесори на Intel вече се използват в компютърните конфигурации на фирма PERSY и вече се предлагат на пазара. Сред тях са две нови системи. Едната е офис машината с много добра производителност, а другата — високопроизводителна геймърска машина. А щом става въпрос за игри, всички знаят, че трябва да се използват мощни хардуерни компоненти за сглобяване на система с висока производителност, която да посрещне изискванията и на най-взискателните съвременни компютърни игрови заглавия.

Затова топ процесорът на Intel от четвърто поколение Intel Core i7-4770K е избран за основа на новата геймърска машина. Този процесор е предназначен за сглобяване на мощни настолни системи от компютърните ентусиасти, които търсят максимална производителност и контрол върху хардуера, който използват. Процесорът се монтира в съвсем новия сокет LGA1150 и, което е по-важно, не е „заключен“ и позволява овърклокинг. Тази възможност се обозначава с буквата K в името на модела на процесора. 

Основната тактовата честота на новия процесор е 3,5 GHz, а кеш-паметта от трето ниво — 8 MB. Процесорните ядра са четири, но се поддържа технологията Hyper-Threading, т. е. могат да се обработват едновременно 8 отделни процесорни нишки (ОС „вижда“ осем процесора). Поддържа се и технологията Turbo Boost 2.0 за автоматично увеличаване на основната честота до невероятните 3,9 GHz. По този начин получавате скорост, когато имате нужда от такава и икономична и енергийно-ефективна работа в останалите случаи. Големият размер на споделената кеш-памет позволява много бърз достъп до данните като се използва динамично и ефективно алокиране на информацията, която се използва от всяко едно от ядрата.

Провери за цена тук.
 

Източник: SagaBG
Дата: 20.06.2013

Новини и полезна информация..

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019