Ще общуваме в Skype чрез холограми

Общуването с холограми скоро ще стане реалност в популярна услуга като Skype

 
Новата технология ще осигури виртуален двойник на потребителя
 
Microsoft разработва технология за 3D присъствие, като планира да я внедри в своите комуникационни услуги, вкл. в приложението за интернет разговори Skype. Това става ясно от публикувана обява за работа в сайта на компанията – търсят се специалисти за създаване на продукт, който предизвика революция в сферата на комуникациите.
 
Технологията трябва да осигури реалистично присъствие на виртуален двойник на потребителя на друго място, например на събрание в офиса, пише Neowin.com. Отдалеченият служител ще може да заеме място на масата за разговори, да се обърне към колега и да говори с него лице в лице. 
 
В бъдеще разработката ще се използва в услугата Skype за организиране на групови видеовръзки чрез уеб камери. Новата функция ще бъде достъпна само за потребителите на платени услуги.
 
Microsoft се занимава с технологии за 3D присъствие от няколко години, като през миналата година представи платформата Viewport. Компанията създаде холограма на потребителя с помощта на набор от камери и инфрачервени проектори. Viewport се разработва от подразделението за изследвания Microsoft Research.
 
Системи за видеоконференции с телеприсъствие вече предлагат компании като Cisco и Sony.
Вграждането на подобна функционалност в популярна услуга като Skype ще промени радикално начина, по който общуват хората по целия свят.
 
Източнк: TechNews
Дата01.05.2013

Новини и полезна информация..

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019