Windows Blue ще се нарича Windows 8.1

Обновлението на Windows 8 се очаква през август   Производителите на компютри ще получат обновлението през август.

Обновлението на Windows 8, известно досега с кодовото име Windows Blue, вероятно ще носи името Windows 8.1, съобщи CNET, позовавайки се на публикация на скрийншот от системата в Twitter.
 
Очаква се производителите на компютри да получат версията през август тази година. Засега няма информация дали Microsoft възнамерява да таксува потребителите за обновленията на Windows 8 – вероятно ще ги пусне безплатно, предвид досегашната й практика.
 
Прави се аналогия между Windows 8.1 и обновлението на Windows Phone с кодово име Mango, което Microsoft нарече Windows Phone 7.5, за да подчертае, че то е част от фамилията Windows Phone 7. По същия начин наименованието Windows 8.1 свидетелства, че обновлението е в рамките на Windows 8, а не на Windows 9.
 
Microsoft планира да пусне и обновление на ARM-базираната система за таблети Windows RT, което ще се нарича Windows RT 8.1.
Може да се предполага, че в следващите години ще излязат и други версии с наименования 8.X. Мениджърите на Microsoft многократно са подчертавали, че Windows 8 няма да бъде еднодневка, а ще се предлага в продължение на няколко сезона.
 
Източник: TechNews
Дата: 03.04.2013

Новини и полезна информация..

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019