Windows Blue - първи скрийншоти

От доста време вече е известно, че корпорацията Microsoft работи над следващата версия на своята операционна система за настолни компютри, лаптопи и таблети, известна под кодовото име Windows Blue. И макар пускането на публичната Beta-версия да е планирано за юни, един от участниците в нейното тестване (най-вероятно от Франция) е решил да сподели със света предварителната сборка на платформата с обозначението Windows Blue Build 6.3.9364.0 (fbl_partner_out13.130315-2105), която вече се появи по някои тракери.

На един от полските сайтове веднага бе публикуван мини-обзор на новата система, от който става ясно какви са нововъведенията на този етап във Windows Blue в сравнение с Windows 8.

 


Независимо от факта, че е променена версията на ядрото, системата все още носи името Windows 8. Изтеклите скрийншоти са от x86-изданието на Pro-версията на операционната система. 

Сред нововъведенията трябва да споменем възможността за едновременно показване на няколко Metro-приложения, няколкото нови такива приложения, обновения раздел PC Settings, който, благодарение на множеството включени в него параметри се е превърнал в пълноценен заместник на класическия Контролен панел, както и възможността за резервно копиране на данни в "облачната" услуга SkyDrive. Реализирани са функция за разделяне на екрана наполовина за едновременна работа с две стартирани програми, промени в анимациите и много други.
В новата версия на операционната система са подобрени и възможностите за персонализиране - така например, потребителят може да променя размера на "живите плочки", има повече опции за началния екран, леко променен е и потребителският интерфейс, подобрени са възможностите са многозадачност. Появил се е бутон за бърз обмен на скрийншоти, а сърфирането в интернет се осъществява с Internet Explorer 11, в който вече е налична функция за синхронизиране на разделите.

За съжаление, възможност за автоматично зареждане в десктоп-режим, като и бутонът "Старт", добре познат от предишните версии на Windows, отново отсъстват от изтеклата в мрежите за споделяне на файлове версия на бъдещата операционна система.

Скрийншотите можете да разгледате на този адрес.


Източник: Kaldata
Дата: 29.03.2013

Новини и полезна информация..

Powered By OpenCart
АЙСОФТ Компютърс © 2019